Руското военно присъствие в Абхазия и Южна Осетия противоречи на международното право,

...
Руското военно присъствие в Абхазия и Южна Осетия противоречи на международното право,
Коментари Харесай

ЕС: Русия нарушава международното право с окупацията на Южна Осетия и Абхазия

Руското военно наличие  в Абхазия и Южна Осетия  опонира на интернационалното право , както и на уговорките, поети от Москва със съглашението от 12 август 2008 година

Това се споделя в  декларация на Европейски Съюз  във връзка с 10-годишнината от нахлуването на Русия в Грузия, предава news.bg.

В документа се акцентира, че Европейски Съюз отстоява  намирането на спокойно решение  за излизане от спора. 
Общността удостоверява твърдата си позиция в  поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Грузия  в интернационално приетите й граници - с Южна Осетия и Абхазия.

" За страдание съветското военно наличие в Абхазия и Южна Осетия продължава да нарушава интернационалното право и уговорките, които Русия пое със съглашението от 12 август 2008 година, подписано с посредничеството на Европейски Съюз " - се споделя още в декларацията.

Европейската страна приветства  квалифицирания от Тбилиси пакет  с оферти " Крачка към по-добро бъдеще ", който може да бъде от изгода за хората от двете страни на линията в зоната на спора.

Подчертава се, че за миналите 10 години  Грузия е укрепила  своите демократични институции, постигнала е икономическо развиване, станала е привлекателна за непознатите вложители и туристите.
Посочва се също, че през днешния ден Грузия е модел за демократична непоклатимост в района.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР